Hozzávalók:
3 egész csirkecomb (alsó-felső comb egyben van)
Tölteléknek:
3 púpos ek zabpehely
100 g csirkemáj
medvehagyma ízlés szerint
só
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tojás
A combokat tisztítom, sózom, bőre alatt fellazítom.
A töltelékhez a májat recés késsel kaparom, majd minden további hozzávalóval eldolgozom. A csirkecomb bőre alá töltöm. Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem, ráhajtom a sütőpapírt, lefedem, 200°C-on puhára sütöm.
Ezután kibontom, meglocsolom az alatta keletkezett szafttal és pár perc alatt pirosra sütöm.
50 g Bulgurral és hamis medvehagymás krumplipürével tálaltam.
Hamis medvehagymás krumplipüré:
70 g zeller gumó
só
medvehagyma ízlés szerint
1 púpos ek = 60 g tejföl
A zellert darabolom, sós vízben megfőzöm, még forrón hozzáadom a tejfölt, és csak ekkor aprítom rá a medvehagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése