Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. március 12., csütörtök

Medvehagymás töltött csirkecomb

Próbáltad már a medvehagymát tölteléknek felhasználni? Bevallom őszintén Én most először és gőzöm sincs vajon miért csak most, mert annyira passzol a töltött csirkéhez, hogy az valami frenetikus.


Hozzávalók:
3 egész csirkecomb (alsó-felső comb egyben van)

Tölteléknek:
3 púpos ek zabpehely
100 g csirkemáj
medvehagyma ízlés szerint
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tojás

A combokat tisztítom, sózom, bőre alatt fellazítom.

A töltelékhez a májat recés késsel kaparom, majd minden további hozzávalóval eldolgozom. A csirkecomb bőre alá töltöm. Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem, ráhajtom a sütőpapírt, lefedem, 200°C-on puhára sütöm. 
Ezután kibontom, meglocsolom az alatta keletkezett szafttal és pár perc alatt pirosra sütöm.

50 g Bulgurral és hamis medvehagymás krumplipürével tálaltam.

Hamis medvehagymás krumplipüré:
70 g zeller gumó
medvehagyma ízlés szerint
1 púpos ek = 60 g tejföl

A zellert darabolom, sós vízben megfőzöm, még forrón hozzáadom a tejfölt, és csak ekkor aprítom rá a medvehagymát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése