Tegnapi ebédemet csak doboztroll módjára tudom posztolni, mert rohanós napom miatt egész késő este dobtam össze, jobban mondva dobtuk össze férjemmel, én salátát készítettem Ő meg amíg edzésen voltam sütötte a husit.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 közepes cékla
1 nagy db alma
1 tk 4x-es erősségű cukorhelyettesítő
1 db babérlevél
100 g kefír
Mellé bármilyen sovány hús kedved szerint fűszerezve. Nálam sütőzacskóban, mindenféle olaj és fűszer nélkül, csak sóval sült nyúlcomb készült, ha olvasod a blogot tudod mért így.
A céklát nagyra reszelem, az almát kockára darabolom, mindkettőt egy kis fazékba teszek, hozzáadom a babérlevelet, édesítőszert csipet sót egészen kevés vízben ami még el sem lepi a zöldéges gyümölcsöt fedő alatt készre párolom.
Kiveszem a babérlevelet, leöntöm róla a vizet, hagyom hűlni. Amikor kihűlt hozzáadom a kefírt, ha nem elég édes, akkor édesítem kicsit, de ezzel kb kész van a saláta.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése