Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 21., szombat

Spenótos hamis csirketokány

Amikor az ember valamiről le van tiltva biztos, hogy csak azt enné, nekem pl csirke tokányos álmaim voltak.. Na mondom ez remek, hogy is kellene reprodukálni. Kicsit gondolkodtam a végén annyira összejött, hogy az elmúlt öt nap alatt ez lett a legfinomabb ebédem... És juhé még holnapra is maradt.



Hozzávalók3 db csirkecomb filé (bőr nélkül)
Két ujj vastag zeller gyökér, de abból a tenyér nagyságú szeletből
2 babér levél
Csipet köménymag

1 doboz friss bébi spenót
100 g főtt házi zablisztes tészta


A csirkecomb és a zellert csíkokra szeletelem, az egészet egy lábasba rakom. Megsózom, fedő alatt csak úgy ahogy van elkezdem lepárolni. Amikor a comb elég levet ereszt, hozzáadom a babérlevelet és a köménymagot. Addig párolom, amíg a hús megfől, én egyszer öntöttem hozzá 0,5 dl vizet.
Végén egyszerre hozzáadom a spenótot és a kifőtt zab tésztát. Csak egyet keverek rajta és kb ennyi.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése