Hozzávalók
100 g zabpehely lisztre darálva
300 g Dia-Wellness 50-es liszt
+30 g kell még formázáshoz
4 dl langyos víz
10 g só
1 zcs (7 g), instant élesztő
100 g zabpehely lisztre darálva
300 g Dia-Wellness 50-es liszt
+30 g kell még formázáshoz
4 dl langyos víz
10 g só
1 zcs (7 g), instant élesztő
A kétféle lisztet, sót, és instant élesztőt elkeverem kanállal. Én az egészet 2x nagy szitán átszitáltam, hogy laza levegős legyen. Hozzáöntöttem a langyos vizet. Egy igen lágy, fánk szerű masszát kaptam. Éppen egy picit kidagasztottam, de ha nem akarod nem muszáj így is hagyhatod, én imádok kelt tésztával dolgozni, úgyhogy nem bírtam megállni. 😊 Fóliázd le és hagy a konyhában reggelig.
Alaposan meg fog kelni.
50-es liszttel megszórt szilikon lapon tömörre dolgozom úgy, hogy megfogom a tészta szélét és középre hajtom, így megyek körbe körbe a tésztán.
Hát én ezek után elszakadtam a városba, újra kelt kb fél háromnegyed órát.
Megint lisztezett szilikon lapon az ujjaimmal kinyomkodom a tésztát vigyázva, hogy a levegő ne menjen nagyon ki belőle. Jobbról, balról középre hajtom, majd lentről szorosan feltekerem.
Az így kapott kenyeret késsel mosolygósra vágom és szilikon kenyér formába teszem.
Az így kapott kenyeret késsel mosolygósra vágom és szilikon kenyér formába teszem.
Felkapcsolom a sütőt 200 °C-ra.
Mielőtt a sütőbe teszem a kenyeret egy nagy marék langyos vízzel megöntözöm, nem baj ha lefolyik a tészta alá, az jót fog tenni neki. Lefedem egy másik szilikon formával és a sütőbe teszem. Alulról a második rácson 200 °C-on 70 percet sütöttem.
Ha nincs szilikon forma, akkor sütőpapírral bélelt jénaiban is készíthető, csak le kell fedni.
Sütőből kivéve azonnal vízzel megecseteltem, konyharuhával bebugyoláltam és hagytam kihűlni egy lefelé fordított kenyértartó kosáron. Csak a teljesen kihűlt kenyeret szabad szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése