Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 14., szombat

Diétás zserbó golyó

Karácsonyi és ünnepi asztal elengedhetetlen éke a Zserbó, ami az utóbbi években instant formát öltött, így több idő marad a családra, pihenésre és magunkra. Ma ennek a gyors Zserbó golyónak a diétás változatát hoztam, nincs benne cukor, keksz vagy cukros lekvár, mégis tökéletesen átment a férjem és főleg fiam édesség rostáján.



Hozzávalók: 
250 g dió
2 púpos ek cukormentes baracklekvár (nálam 108 g)
1 púpos ek zabkorpa (30 g) 
2 ek édesítőszer

Bevonáshoz:
100 g 74%-os étcsoki
3-4 ek olaj
esetleg magvak díszítésre

A diót ledarálom, hozzáadom a lekvárt és az édesítőszert (férjem szerint a 2 ek édesítőszer sok bele, nyugodtan kóstold meg), alaposan elkeverem, ha full diétásat szeretnél, akkor ezen a ponton simán megállhatsz, mert formázható lesz a massza, csak simán vond be csokival vagy kakaóporral. Ha viszont laktatóbbat szeretnél, de mégis egészségeset, akkor jön a következő lépés..

Hozzáadom a zabkorpát, golyókat formázok, hagyom állni legalább 15 percet, hogy a  korpa megszívja magát, ezután formázom. Vízgőz felett olajjal felolvasztott csokival bevonom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése