Minden képzeletem felülmúlta, a bunda nem lett ázott, a hús sem száraz, köszönhető a zsírmentes pácolásnak, úgyhogy megszületett a legújabb kedvencem..
Hozzávalók:
2 szelet csirkemell
só
1 kis doboz kefír
7 szelet Abonett (bármilyen)
3 púpos ek zabpehely
2 tojás tojás
és persze a sütőzacskó
A csirkemellet éppen egy picit megkopfolom, hogy lazább legyen a hús, sózom, kefírrel leöntve pácolom legalább 2 órát.
Aprítógépen aprítom az abonettet, hozzákeverem a durvára aprított zabpelyhet, pici sót majd alaposan elkeverem.
A pácból kivett húst ebbe az abonettes-pelyhes keverékbe mártom, majd a sóval felvert tojásba, végül megint az abonettes prézlibe.
Sütőzacskóban, 210°C-on aranybarnára sütöm. Kb fél óra volt, úgyhogy érdemes egyszerre több adagot kisütni és a maradékot fagyasztani. Ha idegenkedsz a kukoricás abonettől, akkor az egész prézli lehet zabpehely, 6-7 ek elég 2 szelethez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése