Az eredti recepttel egy próbálkozást nyomott a szomszédom, totális puskapor íze és állaga lett, gondoltam akkor teszek bele tojást és 1:1 arányban a liszthez padlizsánt, attól puhább kell legyen, Így született meg egy kézzel formázhatatlan massza, amit fagyis kanállal sütőben sütöttem. Az eredmény lényegesen jobb lett, de sütés közben újra csak fujtós lett. A következő immár harmadik nekirugaszkodásnál a tojást kihagytam, csak a por és a padlizsán ment bele vízzel, ezzel átestem a ló másik oldalára olyan nyers, sületlen állagot kaptam. Itt kissé eldurrant az agyam, mert egy baromi drága lisztről beszélünk és bár nem én vettem azért mégiscsak felháborító..A vége az lett, hogy majdnem kivágtam az ablakon az egészet, de mivel egyébként tényleg isteni finom illata van negyedszerre vegán vagy nem vegán, nem érdekel alapon, összekevertem darált hússal :D :D Így már azért mindjárt döfi lett, csak persze nem vegán, de még csak nem is vegetáriánus. Sorry! Bárkinek vegánosított tapasztalata??
Rendkívül nem vegán hajdinás fasírt Hozzávalói:
300 g darált hús
1 tojás
100 g Bake-free füstös magyaros hajdinás vegán fasírt por
Mindent összekeverek, hagyom állni 10 percet, lapos kis fasírtokat készítek, kevés olajon fedő alatt kisütöm.
Zellerpüréhez, ami viszont nagyon tökéletes:
170 g zellergyökér
zeller levél
3 db sárgarépa 210 g
csipet szerecsendió
só
A zellert, répát apróra vágom, sózom és megfőzöm. Amikor megfőtt a vizet leöntöm egy edénybe éppen csak egy picit hagyok rajta, amivel összeturmixolom. Ha nagyon sűrű lenne a zöldség levével lehet hígítani óvatosan. Szerecsendióval fűszerezem.
A szörny! Love it :D :D |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése