Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. szeptember 22., vasárnap

Diómorzsás vaníliás pohárkrém

Ezerrel próbáljuk kihasználni az ősz utolsó meleg napsugarait, így ma családi erdei túra a terv délutánra, mire hazaérünk pont klasszul összeáll a pohárkrém, ilyen egy tökéletes vasárnap.

Hozzávalók 3 nagy pohárhoz:
250 g túró
150 g Dia-wellness szénhidrátcsökkentett vaníliás pudingpor (lehet más fajta is, de akkor 1-1,5 dl-el több tej kell majd)
6 dl tej
50 zabpehely
100 g dió (vagy mandula, mogyoró, mogyoróval a legfinomabb)
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
3-4 ek tej

A pudingot a tejjel felfőzöm, ehhez a fajta pudinghoz nem kell édesítőszer. már hozzá van adva gyárilag. Amikor langyosra hűlt hozzáadom a túrót és botmixerrel alaposan eldolgozom.

A diót és a zabpelyhet durvára aprítom. Kis lábasban együtt a zabpelyhet és a diót megpörkölöm, amikor illatos félrehúzom hozzáadom az édesítőszert és hozzáöntök 3-4 evőkanálnyi tejet, a lényeg, hogy darabos csomós állagot vegyen fel a zabpehely.

Ezután már csak kedved szerint rétegezni kell, mehet a hűtőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése