Hozzávalók 6 db palacsintához:
150 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás
nagy csipet só
1 púpos tk kapor levél
4 dl laktózmentes tej +0,5 dl víz
Töltelékhez:
300 g lazac
1 kk őrölt füstölt paprika
fish fűszer keverék
200 g túró
100 g tejföl
só
kapor
A lazacot ujjnyi vékony csíkokra vágom, sózom, paprikázom, fűszerezem, meglocsolom negyed citrommal és hagyom állni amíg a palacsinta sül, így átjárja a füstös íz és a só is.
Tapadás mentes palacsinta sütőben kisütöm őket, az én sütöm már eléggé a végét járja mostanában rendesen le is égeti a palacsintáimat akár mit csinálok, úgyhogy lassan új állja helyét, ettől független nagyon finom a tészta.
A lazacokat jó forró tapadásmentes serpenyőben kisütöm, 1-1 perc oldalanként elég neki.
A túrót kikeverem a tejföllel, kaporral, sóval.
Félbevágom a palacsintákat, vékonyan megkenem túrós cuccal, teszek rá sült lazacot és feltekerem.
1 db lazacos palacsinta:
Kalória:336 Kcal
Fehérje: 21 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 22 g
Extrém diétázóknak vagy cukorbetegeknek, mást is ennének még mellé kiszámoltam fél palacsintára is az adagot:
1/2 db lazacos palacsinta:
Kalória: 168 Kcal
Fehérje: 10,5 g
Zsír: 9,0 g
Szénhidrát: 11 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése