Hozzávalók 18 golyóhoz:
200 g jelölten gluténmentes lágy zabpehely
2 tk cukormentes kakaópor
2 ek rumaroma
2 ek Eritrit
50 ml török kávé (elkészítése a receptleírásban)
50 g kókuszreszelék
80-100 ml kókusztej
csipet kardamom
Először török kávét készítek: 1 ek bármilyen őrölt kávét 2 dl vízzel kis fazékban felforralok, majd azonnal félrehúzom, ezt megismétlem összesen háromszor. Végül félre teszem, csipet kardamont szórok bele.
A zabpelyhet elkeverem a kókuszreszelékkel és az Eritrittel.
A kakaóport kikeverem a rumaromával és 50 ml szűrt kávéval ezt hozzáöntöm az zabos alaphoz.
80 ml kókusztejjel eldolgozom.
Lenyomkodom és hagyom, hogy zab megszívja magát. Akkor jó a golyó állaga, ha könnyen tudod gömbölygetni és nem ragad.
Mivel sokféle zabpehely létezik sok féle állagban és szemben, ezért a kókusztej mennyisége változhat. Ha nem akar összeállni a golyó, mert morzsálódik vagy nem Eritritet, hanem más édesítőt használtál, akkor óvatosan 10-20 ml-ként adagolj hozzá még kókusztejet, de egyébként nem lehet elrontani.
1 db Török kávés zabgolyó:
Kalória: 75,8 Kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 3,7 g
Szénhidrát: 6,8 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése