Hozzávalók:
Fasírthoz:
45 dkg pulyka darált hús
nagy csipet só
frissen őrölt tarka bors
1 tk édes fűszerpaprika
1 ek basmati rizs (10 g)
70 g sárga cheddar sajt reszelve
30 dkg főtt karfiol rózsa
Öntethez:
150-150 g laktózmentes tejföl és joghurt
4 gerezd fokhagyma
nagy csipet só
50 dkg mini csiperke
A fasírt hozzávalóit elkeverem, hagyom addig állni amíg a karfiol megfől a sós vízben. Kihűtöm a rózsákat, öt felé osztott bekevert hússal körbe bugyolálom, így hatalmas nagy gombócokat kapok.
Tepsibe helyezem őket. Köré teszem a tisztított mini gombákat.
Elkeverem a fokhagymás tejfölös cuccot. Hozzáadom a megmaradt villával összezúzott főtt karfiolt, ezzel a péppel leöntöm a gombás részeket.
Beteszem a sütőbe alsó-felső sütésre 180°C-ra 60 percre sülni.
Egész mennyiség:
Kalória: 1332 Kcal
Szénhidrát: 31,8 g
Fehérje: 147,3 g
Zsír: 66,7 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése