Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. január 7., hétfő

Cheddaros rakott karfiol

Rakott karfiol nem kicsit megturbózott változata és nem kicsit diétásan.


Hozzávalók:

Fasírthoz:
45 dkg pulyka darált hús
nagy csipet só
frissen őrölt tarka bors
1 tk édes fűszerpaprika
1 ek basmati rizs (10 g)
70 g sárga cheddar sajt reszelve
30 dkg főtt karfiol rózsa

Öntethez:
150-150 g laktózmentes tejföl és joghurt
4 gerezd fokhagyma
nagy csipet só

50 dkg mini csiperke

A fasírt hozzávalóit elkeverem, hagyom addig állni amíg a karfiol megfől a sós vízben. Kihűtöm a rózsákat, öt felé osztott bekevert hússal körbe bugyolálom, így hatalmas nagy gombócokat kapok.
Tepsibe helyezem őket. Köré teszem a tisztított mini gombákat.

Elkeverem a fokhagymás tejfölös cuccot. Hozzáadom a megmaradt villával összezúzott főtt karfiolt, ezzel a péppel leöntöm a gombás részeket.

Beteszem a sütőbe alsó-felső sütésre 180°C-ra 60 percre sülni.

Egész mennyiség:
Kalória: 1332 Kcal
Szénhidrát: 31,8 g
Fehérje: 147,3 g
Zsír: 66,7 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése