Húsgolyó hozzávalói:
50 dkg pulykadarált hús
Petrezselyem zöldje aprítva
1 gerezd fokhagyma aprítva
frissen őrölt bors, ízlés szerint
nagy csipet só
Mártás hozzávalói:
125g bébi spenót
natúr vegeta
só
1 kis doboz laktózmentes natúr joghurt
1 ek rizsliszt
3 dl víz
Elkészítés módja:
A húsgolyó hozzávalóit alaposan elkeverem, kicsi golyókat formázok.
Tapadásmentes serpenyőt lefújom olivasprayvel, a húsgolyókat kérgesre sütöm, így nem fog szét esni.
Amikor a húsgolyók minden oldala megsült, hozzáadom a nagyra darabolt spenótot. Felöntöm a vegetával, sóval, rizsliszttel elkevert joghurttal. Felöntöm 3 dl vízzel, fedő alatt főzöm 30 percet.
Időnként megkeverem, szépen be fog sűrűsödni.
Amikor megfőtt 2 dkg laktózmentes trappistát reszelek hozzá, ha nem szeretnél sajtot tenni bele, akkor nyugodtan elhagyhatod ezt a lépést.
A recept kitűnően működik kókusztejszínnel és Violife sajttal is.
Nem diétázók spagetti tésztával fogyasszák.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése