Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 27., csütörtök

Édesburgonyás karfiol curry

Engem a karácsonyi húst-hússal dőzsi eléggé eltelített ahhoz, hogy ma már egy cseppet se kívánjam ebédre, vegán ételre vágytam. Persze a fiúk már megint nem értették miről beszélek, ők teljesen jól el vannak ezzel a ragadozó életmóddal, így aztán a mai ebéd ajánlóm egyes egyedül az enyém lett. Engem kifejezetten felüdített.


Hozzávalók:
15 dkg édesburgonya
20 dkg karfiol rózsa
3 dkg zeller gumó
1 dl kókusztejszín

1/2 kicsi fej vöröshagyma
1 ek olaj
csipet köménymag
1 tk currypor
1 tk őrölt római kömény
3 db koktél paradicsom
1 db babérlevél

Olajon lepirítom a vöröshagymát, hozzáteszem a kockázott édesburgonyát, kockázott zeller gumót, fűszereket, sót, felöntöm 1 dl vízzel és készre főzöm. Amikor megfőtt a babérlevelet kiveszem, botmixerrel eldolgozom. Beleteszem karfiol rózsákat, félbevágott paradicsomot, addig főzöm amíg megpuhulnak a zöldségek. Felöntöm 1 dl kókusztejszínnel, egyet forralok rajta és kész a könnyű ebéd.

Egész  mennyiség:
Kalória: 625 Kcal
Szénhidrát: 38,8g
Fehérje: 10,3
Zsír: 35,3g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése