Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. december 27., csütörtök

Bounty pohárkrém

Munkahelyi tízóraira és uzsonnára készítettem tegnap pohárkrémeket magamnak. Kis üvegekben tökéletesen szállíthatóak és tárolhatóak, persze az egyiket azonnal lenyúlta gyerekem, úgyhogy az uzsonnámat újra kellett tervezni, de oda se neki.


Hozzávalók:
70 g Szafi tejbegríz állagú kókuszos kása
2 dl kókusz tejszín
2 dk kókusztej
1 tk 4x-es édesítőszer (utólag is tudod édesíteni, ha neked nem elég édes)
2 ek kókusz reszelék
1 zcs nyírfacukros csokipuding
3 dl kókusztej
tetejére 1-1 ek kókuszreszelék

A kókuszos kásaport elkeverem a kókusztejszínnel és a kókusztejjel, hozzáadom az édesítőszert, sűrűre főzöm. Belekeverem a kókuszreszeléket.

A kakaós réteghez a pudingport felfőzőm a tejjel. Nekem nem hiányzott hozzá édesítőszer, de ha édesebben szeretnéd enni tegyél hozzá 1 tk 4x-es erősségű édesítőszert.

A két réteget öntsd kis üvegekbe vagy poharakba, tetejét szórd meg kókusszal és mehet a hűtőbe..vagy nem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése