Már hónapok óta szemeztem az aranydurbinccsal, de mindig a lazac és harcsa győzött, most nem hagytam magam eltéríteni. Hihetetlen finom húsa van, félúton van a száraz halhús és a közepes zsíros hal között, így a halhúsban lévő kevés zsiradék a rozmaring illóolaját tökéletesen megkötötte és bevitte a halba. Nincs erélyes illata, ezért a citromozás ötletét már el is vetettem, helyette édesebb ízvilággal bolondítottam. Szálka alig van benne, az is nagy, gyermekek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók adagonként:
1 db aranydurbincs
1 mandarin
6 vékony szelet gyömbér
friss rozmaring levél
só
A halat sózom és rozmaringozom, ha lehet már előző este. Megpakolom kívül-belül szeletelt mandarinnal és gyömbérrel.
Olivával csak a hús alatt vékonyan kikent jénaiban, max hőfokon, alsó-felső sütésen sütöm fedő nélkül kb 15 percet.
A hal bőre egyben leszedhető, a sült mandarin is nagyon finom nyugodtan egyétek meg.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése