Hozzávalók 6 db-hoz:
150 g jelölten gluténmentes zabpehely darálva (lehet liszt is)
1 sütőpor
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tojás+1 sárgája
125 g laktózmentes túró (1/2 kis doboz)
2 g mazsola mosva, kb 2 ek
1 púpos ek laktózmentes tejföl (zsiradék helyett)
1 narancs reszelt héja
20 g aprított törökmogyoró
3 ek laktózmentes tej
Rózsaszín máz:
4 púpos ek por eritrit
2 ek meggylé (nálam édesítőszerrel készült házi)
Töltelékhez:
50 g túró
1 ek laktózmentes natúr tejföl
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer
2 púpos ek aprított törökmogyoró
Művelet a szokásos, mindent alaposan eldolgozok egymással.
Szilikon mini kuglóf formákba töltöm majdnem tele, így szép kis púpos aljú kuglófokat kaptok. A kuglófokat egyenesre vágom, a leeső rész és a kuglóf nagyobbik része közé majd krémet töltötök.
Alsó-felső sütésen 170°C-on sütöm 20-25 percet.
Formában hagyom félig kihűlni, kiszedem őket, amíg hűlnek, elkészítem a mázat és a krémet.
Egész adag:
Kalória: 1364 Kcal
Szénhidrát: 99 g
Fehérje: 80 g
Zsír: 65 g
1 mini kuglóf:
Kalória: 227 Kcal
Szénhidrát: 17 g
Fehérje: 13 g
Zsír: 11 g
IR, PCOS esetén 1/3 gyors ch-t tartalmaz mazsola formájában, így tízóraira és uzsonnára fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése