Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. november 27., kedd

Ördöghozta kakas

Pár héttel ezelőtt anyósomtól kaptam jó féle háztáji kukoricás kakast, hogy ne mindig pörkölt és ragu készüljön a kakasból a mellehúsát megsütöttem..Hát nem épp fél órán át tartott az elkészítése, de ahogy lenni szokott a több órás ételek mindig bőséggel kárpótolnak a várakozásért.


Hozzávalók:
egy csontos kakasmell
1 kápia paprika
1 paradicsom
3 ek olivaolaj
3 gerezd fokhagyma
pár szelet padlizsán

2 csapott tk Ördöghozta csirke fűszerkeverék

+köretnek basmati rizs amennyit szeretnél

A kakasmellet a csonton hagyom, ujjnyi szélesen bevagdosom, sózom.
Olivaolajat elkeverem a zúzott fokhagymával, a fűszerkeverékkel, alaposan beledörzsölöm a kakasmell zsebeibe. Ha van időd, akkor hagyd állni hűtőben 1-2 órát, hogy a hús átvegye az olajos fűszereket, Én azonnal a sütőbe tettem.
Minden zsebet megtöltök szeletelt paradicsommal és kápiával. Az egész kakasmellet kívülről lefedem padlizsánnal. Jénaiban fedő alatt addig sütöm, amíg a hús puha nem lesz.

A keletkezett szaftban, víz hozzáadásával basmati rizst főzök kis serpenyőben, kicsit csúnya, de zseniálisan finom lesz tőle a rizs. Sózni nem szükséges, mert szaftban volt annyi só, amennyi a rizshez kellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése