Mostanában nálunk az olasz kenyérlángos a menő, főleg, mert nem kell egy rendes kenyérrel bíbelődnöm mégis tökéletesen hozza amit kell és csak 20 perc kell hozzá..A héten ez a harmadik sütés, szerintem nagyobb adagra kell áttérnem.
Hozzávalók:
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehely liszt
50g szénhidrát csökkentő rostkeverék
1 tk só
1 zcs instant élesztő
2 dl langyos víz
5 db aszalt paradicsom
bazsalikom levél
1 ek szilárd kókuszzsír (20g)
olivaolaj vagy kókuszzsír a tetejére
A hozzávalókat alaposan összedagasztom kézzel vagy akár géppel, nagyon lágy ragacsos tésztát kell kapni. Kézzel szétnyomkodom, tetejét oliválal enyhén lefújom. Tepsiben pihentetem, amíg a sütő bemelegszik. 200°C-on sütöm 20 percet.
Egész mennyiség:
Kalória: 1107 Kcal
Szénhidrát: 158,8g
Fehérje: 22,6g
Zsír: 39,6g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése