Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. október 31., szerda

Homoktövis pite

Tegnap a heti bioboltos túrámon sikerült homoktövis pürét beszereznem, úgyhogy a hónapok óta bennem érő homoktövis pitém végre elkészült. Imunnerősítés, Én így szeretlek!


Pite tészta hozzávalói:
20dkg jelölten gluténmentes zabpehely liszt
10 g cukormentes kakaópor
1 tojás
1/2 zcs sütőpor
1 ek szilárd kókuszzsír
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
kb 0,5 dl laktózmentes tej

Krémhez:
1/2 zcs Szafi reform epres pudingpor
25 dkg laktózmentes túró
2 kis doboz laktózmentes natúr joghurt
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer

Homoktövis zselé:
2 dl homoktövis püré (vagy 1-1 dl püré és narancslé)
2 ek narancshéj por, lehet reszelt narancshéj is
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 zcs zselatinfix

A pite tésztát alaposan kidolgozom, kinyújtom. A piteformát ecsettel, kókuszolajjal kikenem. A tésztát szilikon sütőlap segítségével vagy sütőpapír segítségével belefordítom a formába, eligazítom.
A krém hozzávalóit csak simán elkeverem, botmixerrel átdolgozom, hogy a túró ne legyen benn nagyon szemcsés, beleteszem a formába és 180°C-on sütöm 25-30 percet.
Amikor kihűlt a zselé hozzávalóit csomómentesre keverem, szűrőn keresztül a tortára csorgatom és megy a hűtőbe 30 percre szilárdulni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése