Pite tészta hozzávalói:
20dkg jelölten gluténmentes zabpehely liszt
10 g cukormentes kakaópor
1 tojás
1/2 zcs sütőpor
1 ek szilárd kókuszzsír
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
kb 0,5 dl laktózmentes tej
Krémhez:
1/2 zcs Szafi reform epres pudingpor
25 dkg laktózmentes túró
2 kis doboz laktózmentes natúr joghurt
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Homoktövis zselé:
2 dl homoktövis püré (vagy 1-1 dl püré és narancslé)
2 ek narancshéj por, lehet reszelt narancshéj is
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 zcs zselatinfix
A pite tésztát alaposan kidolgozom, kinyújtom. A piteformát ecsettel, kókuszolajjal kikenem. A tésztát szilikon sütőlap segítségével vagy sütőpapír segítségével belefordítom a formába, eligazítom.
A krém hozzávalóit csak simán elkeverem, botmixerrel átdolgozom, hogy a túró ne legyen benn nagyon szemcsés, beleteszem a formába és 180°C-on sütöm 25-30 percet.
Amikor kihűlt a zselé hozzávalóit csomómentesre keverem, szűrőn keresztül a tortára csorgatom és megy a hűtőbe 30 percre szilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése