Hozzávalók 1 adaghoz:
20 dkg fiatal báránycomb szelve
1 körte
1 rúd fahéj
pár szem szegfűszeg
1 dl száraz rose bor
1 ek édesítőszer
só
őrölt szemes bors
olivaolaj
Tálaláshoz: fodros saláta, juhtúró
A bárány felszeletelem, sózom, borsozom, olivaolajjal bekenem, hagyom pácolódni egy este, de legalább 1 órát.
Másnap lesütöm száraz, tapadásmentes grill serpenyőben, az édesítőszerrel beszórt körtével együtt.
A körtét kiveszem, a hús felöntöm a borral és hagyom az alkoholt elpárologni belőle. Felöntöm 1 dl vízzel, hozzáadom a szegfűszeget és a fahéjat, fedő alatt közepes hőn készre párolom, kb 20 perc alatt.
Ezután salátával, grill körtével és juhsajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése