Piskóta hozzávalói:
20 dkg darált mák
10 dkg darált Eritrit
2 ek jelölten gluténmentes zabliszt
20 dkg reszelt birsalma
8 tojás fehérje habbá verve
1/2 zcs sütőpor
Meggyes krémhez:
50 dkg magozott meggy-nálam fagyasztott (a levével együtt legyen ennyi)
2 ek Szafi reform epres puding (lehet Oetker is, de akkor át kell számolnod)
Krémhez:
8 tojás sárgája
2 dl laktózmentes tej (Tf allergia esetén rizstej vagy mandulatej)
1 púpos ek jelölten gluténmentes zabliszt
1 zcs zselatinfix
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer vagy bármi. amit szeretsz.
25dkg laktózmentes túró
A mákos piskótához a száraz alapanyagokat nagy szitán szitáld át, hogy a mák ne csomósodjon össze. Add hozzá a sajtreszelőn lereszelt kukacmentesített birsalmát és óvatosan a tojások felvert habját. Tepsiben sütőpapíron süsd 180°C-on 30-35 percet, de tűpróbáig biztosan Én félig nyitott sütőajtónál hagytam hűlni, így nem esik össze.
Amikor kihűlt a vékony piskóta ketté vágom, az egyikre a meggyzselé kerül: A meggyet főzd fel az elkevert pudingporral, várd meg amíg kihűl és tedd a mákos piskótára, fedd be a másik felével, tedd a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
Krémhez a tojások sárgáját keverd el a zabliszttel, add hozzá az édesítőt, a tejet és nagy alacsony hőmérsékleten vagy vízgőz felett folyamatos keverés mellet főzd sűrű krémmé. Amikor már fakanállal rajzolni tudsz benne, akkor vedd le, hagyd hűlni. Langyosan már hozzáadhatod a túrót, ez teljesen kihűti a krémet. Botmixerrel dolgozd át. Közben szórd bele a zselatinfixet és dolgozd tovább, amíg klassz krémet nem kapsz. Tedd a hűtőbe kb 30 percre, hogy dermedjen.
Ezután kend a tortára. Lehet akár azonnal is szelni, ki mennyire csábul el, a legszebb, ha kicsit még az egész hűl.
Egész mennyiség=15 kocka:
Kalória : 2702 Kcal
Szénhidrát: 172g
Fehérje: 147,2g
Zsír: 142g - telített: 32,5g
1 kocka:
Kalória: 180 KCal
Szénhidrát: 11g
Fehérje: 9,8g
Zsír: 9,4g - telített: 2,1g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése