Pörkölt diós,-Nagyon mazsolás,-Dupla csokis és Kókuszos Cookies.
Hozzávalók az alaprecepthez:
20 dkg jelölten gm zabliszt
5 dkg jelölten gm zabpehely
1/2 zcs sütőpor
15 dkg Eritrit
1 tojás
125 g lm teavaj
10 dkg bármi amit szeretnél (a dupla csokishoz 1 ek cukormentes kakópor és 10 dkg 70% étcsoki)
A lisztet elkeverem a zabpehellyel és a sütőporral. Hozzáadom amivel szeretném ízesíteni: 10 dkg kókuszreszeléket vagy 10 dkg mazsolát vagy 10 dkg pörkölt diót vagy 10 dkg étcsokit.
A tojást az édesítőszerrel és a szobahőmérsékletű vajjal habosra kavarom hozzáadom a fenti lisztes keverékhez és kézzel tésztát gyúrok belőle.
A duplacsokist úgy készítettem, hogy a kimért 20 dkg zablisztből kivettem 1 ek lisztet helyébe 1 ek cukormentes kakaóport tettem + 10 dkg 70%-os étcsokit. A diót úgy pörköltem meg, hogy amíg a sütő bemelegedik csak addig sütöm.
Kis golyókat formálok, a golyókat a két tenyerem között kilapítom nagy tepszibe szorosan egymás mellé teszem. Sütőpapíron 170°C-on 15 percig sütöm. Kicsit puha pogácsákat kell kapni, ami hűlés közben kekszé keményedik majd.
Semmiképp ne süsd őket 20 percen túl, mert akkor kiszarad és porhanyós, szétesős lesz!
Alap recept 20 db natúr keksz: 2012 Kcal / 131g Ch
Alap recept 1 db natúr keksz: 100 Kcal / 6,5 g Ch
Kókuszos keksz 1 db: 134 Kcal / 6,5g Ch
Pörkölt diós keksz 1 db: 133 Kcal / 6,5g Ch
Nagyon mazsolás keksz 1 db: 115 Kcal / 9,8 g Ch
Duplacsokis keksz 1 db: 127 Kcal / 7,1g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése