Piskóta hozzávalói:
125 g =4 púpos ek jelölten gm hajdinaliszt
1 ek cukormentes kakaópor
4 tojás
2 ek étolaj
2 ek 4xes erősségű édesítőszer
1/2 zcs sütőpor
8 ek víz
25 dkg laktózmentes túró
1 kis doboz görög joghurt (Én előző este 6 csepp laktáz cseppel elkevertem és mentesítettem)
3 ek 4x-es erősségű édesítőszer
125 g áfonya (1 kis doboz) +édesítőszer
A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát készítek: Kikeverem az édesítővel, étolajjal a tojássárgáját, hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, a 8 ek vizet, végül a tojások felvert habját. Egy 24x16 cm-es kis téglalap alakú sütiformát kibélelek zsírpapírral, ráöntöttem a piskótát, 170°C-on tűpróbáig (kb 25 percig) sütöm.
Széleit levágom és lefagyasztom pohárkrémhez.
A krémhez a túrót a joghurttal és az édesítőszerrel kikeverem, turmixgéppel egészen homogén krémmé keverem, rákenem a kihűlt piskótára.
Az áfonyát egy edénybe teszem 1-2 ek édesítőszerrel, krumplinyomóval kinyomom és felforralom amíg szép színes nem lesz. Ezután szitán átpaszírozom, közben hűl, majd a krémre csorgatom a nagyját, egy kenőkéssel örvényeket rajzolok, maradék áfonyával és ibolyával díszítettem.
Egész mennyiség: 1330 Kcal / 121g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése