20 dkg csiperke gomba
125g-os bébi spenót (friss leveles)
30 dkg filézett csirke felsőcomb
1/2 vöröshagyma
3-4 db babérlevél
himalaya só fehérbors és ízlés szerint
1 ek olivaolaj
1 kis doboz laktózmentes natúrjoghurt+1 ek gluténmentes zabpehelyliszt (vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt)
A gombát mosás, hámozás után szeletelem, a húst felkockázom. Olivaolajon lesütüm a kockára vágott vöröshagymát, ráteszem a húst és magas hőfokon kérget piritok rá. Sózom, borsozom, hozzáadom a babérleveleket, nagyon kevés vízzet öntök rá éppen csak kicsit kb fél decit, mert a gomba sok vizet fog ereszteni.
Addig főzőm, amíg a hús megpuhul.
Kikeverem a joghurtot a liszttel és elkeverem a raguban, amikor már kezd sűrűsödni hozzáteszem a mosott bébispenótot, elkeverem és már lehet is tálalni.
Spenótot nem kell hamarabb beletenni, mert így több vitamin marad benne épen, mivel bébispenótot használtam ezért szépen átpuhul a gőztől.
Basmati rizzsel tálaltuk.
Egész mennyiség: 708 Kcal / 26,5 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése