Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. január 25., csütörtök

Pulyka steak dunyhában

Valamelyik nap szóbakerült megboldogult gyermekkorom, hogy én a nagymamámnál dunyhában aludtam. A gyerekem meg csak nézett, hogy mibeeen? Hát igen repül az idő, lassan antik leszek én is, közben készül az ebéd na ennek milyen sztár nevet adjak..mire Bence megszólat, ezt jól bedunyháztad! Úgyhogy így született meg a pulyak stea dunyhában.




80 dkg pulyamell filé
20 dkg karfiol (2 nagy rózsa)
20 dkg tricolor paprika (3 fél db)
20 dkg fagyos zöldbab
steak füszerkeverék
15 dkg trapista laktózmentes, vagy aki nem akar/nem szabad tejterméket enni annak 2 db tojás vagy Violife sajt ugyan ennyi.

A pulyka húst lapján vékonyra vágtam és csak úgy olaj nélkül beszórtam a füszekeverékkel egy este a hűtőben pihent, de akár 1-2 óra is elég ha aznap készülünk hozzá.

Hadművelet igen bonyolult, mint mindig, kb a dobd össze aztán dobd be a sütőbe közben mehet az edzés..szóval a karfiolt lereszeltem nyersen, hozzákevertem az apróra vágott paprikát és a zöldbabot, ráreszeltem a sajtot. Mindezt kézzel átkevertem só nélkül, mert nekem a trapista elég sós, de aki akarja nyugodtan tegyen rá egy csipet jódozattlan sót.


Jénaiba tettem a húst, ezt sem sóztam, mert a fűszerben is volt elég, nem olajoztam a jénait, nem fog elsülni, rátettem a zöldségkeveréket. Alsó-felső sütésen sütöttem 200°C-on 50-60 percet, ezután már a zöldségnek nem kellet sülnie, de a pulykának még igen, úgyhogy alsó sütésen sütöttem még majdnem egy órát 180°C-on. Addig, amíg a kés könnyen át nem ment húson.

Nagyon fini igen nagy adag.

Egész mennyiség 6-8 adag: 1054 Kcal / 25,2 Ch












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése