80 dkg pulyamell filé
20 dkg karfiol (2 nagy rózsa)
20 dkg tricolor paprika (3 fél db)
20 dkg fagyos zöldbab
steak füszerkeverék
15 dkg trapista laktózmentes, vagy aki nem akar/nem szabad tejterméket enni annak 2 db tojás vagy Violife sajt ugyan ennyi.
A pulyka húst lapján vékonyra vágtam és csak úgy olaj nélkül beszórtam a füszekeverékkel egy este a hűtőben pihent, de akár 1-2 óra is elég ha aznap készülünk hozzá.
Hadművelet igen bonyolult, mint mindig, kb a dobd össze aztán dobd be a sütőbe közben mehet az edzés..szóval a karfiolt lereszeltem nyersen, hozzákevertem az apróra vágott paprikát és a zöldbabot, ráreszeltem a sajtot. Mindezt kézzel átkevertem só nélkül, mert nekem a trapista elég sós, de aki akarja nyugodtan tegyen rá egy csipet jódozattlan sót.
Jénaiba tettem a húst, ezt sem sóztam, mert a fűszerben is volt elég, nem olajoztam a jénait, nem fog elsülni, rátettem a zöldségkeveréket. Alsó-felső sütésen sütöttem 200°C-on 50-60 percet, ezután már a zöldségnek nem kellet sülnie, de a pulykának még igen, úgyhogy alsó sütésen sütöttem még majdnem egy órát 180°C-on. Addig, amíg a kés könnyen át nem ment húson.
Nagyon fini igen nagy adag.
Egész mennyiség 6-8 adag: 1054 Kcal / 25,2 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése