Hozzávalók:
1 bögre jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (100 g)
1 bögre szénhidrátcsökkentő lisztkeverék (100g) Ch csökkentő liszt
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer ( vagy 4 ek eritrit ) 4x-es errőségű édesítő
2 ek laktózmentes tejföl (100 g)
2 bögre laktózmentes tej (0,5 l)
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 ek citrom leve
1 púpos ek kakaópor
1 ek étolaj
1 tojás


Bevonathoz:
Sütőt előmelegítem 180°C-ra, sütési idő 30 perc. Aki eritrittel süti annak 160°-ra és a sütési idő 45 perc lesz.
Külön tálban a száraz anyagokat összekeverem, külön tálban a nedves anyagokat, tejet előtte meglangyosítom és a tojás legyen szobahőmérsékletű.
A két hozzávalót alaposan összekeverem, 2-3 percig hagyom állni.
Kiadagolom a fenyő formákba 3/4-ig érjen a massza, kb 30 percet sütöm, (tűpróbáig) Nekem 12 db fenyő formám volt csak kétszer ennyi kellett volna, így a felesleget crem brulee formába tettem.
Mivel másodszor sütöm sima hagyományos muffin formában is kipróbáltam úgy 18 db lett.
Hűtés után a sütőpor miatt keletkezett púpot levágom a tetejéről, ez jó lesz golyócskáknak, vízgőz felett olvasztott csokiba mártom, lapján elvágom, vékonyan megkenem lekvárral.
Kopasz fenyő muffin24:
5 dkg 70 %-os étcsoki+3 ek víz
1 kis üveg (370 g-os) sárgabarack lekvár eritrittel és xylittel édesítve
Sütőt előmelegítem 180°C-ra, sütési idő 30 perc. Aki eritrittel süti annak 160°-ra és a sütési idő 45 perc lesz.
Külön tálban a száraz anyagokat összekeverem, külön tálban a nedves anyagokat, tejet előtte meglangyosítom és a tojás legyen szobahőmérsékletű.
A két hozzávalót alaposan összekeverem, 2-3 percig hagyom állni.
Kiadagolom a fenyő formákba 3/4-ig érjen a massza, kb 30 percet sütöm, (tűpróbáig) Nekem 12 db fenyő formám volt csak kétszer ennyi kellett volna, így a felesleget crem brulee formába tettem.
Mivel másodszor sütöm sima hagyományos muffin formában is kipróbáltam úgy 18 db lett.
Hűtés után a sütőpor miatt keletkezett púpot levágom a tetejéről, ez jó lesz golyócskáknak, vízgőz felett olvasztott csokiba mártom, lapján elvágom, vékonyan megkenem lekvárral.
Kopasz fenyő muffin24:
936 Kcal / 81,6 Ch
Csokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 24 db:
24 db: 1261 Kcal / 112,6 Ch
Csokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 1 db:
52,5 Kcal / 4,69 Ch
Kopasz fenyő muffin1 db:
39 Kcal / 3,4 ChCsokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 24 db:
24 db: 1261 Kcal / 112,6 Ch
Csokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 1 db:
52,5 Kcal / 4,69 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése