Eszembe jutott, hogy az én nagymamám mennyi, de mennyi dinsztelt krumplit készített gyerekkoromban és senki nem tudta úgy megfőzni, mint Ő. A nagyik főztje már csak ilyen, én meg annyira megkívántam, hogy csak na! Szénhidrát szempontjából az, hogy csicsókát vagy burgonyát használok majdhogy nem mindegy, dehát a külcsíny mellett úgye már megint ott a belbecs, amitől inkább a csicsóka ezeféle jó tulajdonsága felé nyúlok, na persze nem fazékszámra nyakalva.
4 db csirke comb (felső) 420 g
grillfüszerkeverék
só
2 db csicsóka (200g)
1 közepes vöröshagyma
só
1 tk olivaolaj
fehérbors
A csikecombokat sóval és a grillfűszerrel jól bedörzsölöm. Jénaiban fedő alatt sütőben párolom amíg puha nem lesz a hús. Ezután saját levével locsolgatva fedő nélkül pirosra sütöm.
Közben elkészítem a köretet:
Csicsókát vékonyan meghámozom és szeletelem, a hagymát szintén. Mindekettőt beteszem egy kis fazékba az oliva olajjal, sóval és a borssal együtt. Először teljes magas hőn pirítom kb öt percig folyamatosan kevegélve, azután alacsony hőfokon, fedő alatt saját levével párolva. Ha nagyon kevés lenne a leve, akkor 1-2 kanálnyi vizet lehet alá tenni. Addig párolom, amíg a csicsóka készre nem puhul.
Plussz köret volt még adagonkánt 10 dkg cukormentes csalamádé.
1 comb 50 g dinsztelt csicsókával és 10 dkg csalamádéval: 308 Kcal / 46,8 Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése