Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Zserbókocka és szivecskék



Narancsos-mákos szivecske (60 db)
20 dkg tönkölyliszt
5 dkg DiaWellnes ch csökkentő liszt v. tönkölyliszt
5 dkg szemes mák
5 dkg zabkorpa
5 dkg házi diabetikus narancslekvár (v bolti)
5 dkg DiaWellnes negyedannyi cukorhelyettesítő v. más édesítő
0,5 dl mandulatej
1 tojás sárgája
1 sütőpor
1 narancs reszelt héja
½ citrom reszelt héja
5-10 dkg diabetikus csoki


Mindent összekeverni vékonyra nyújtani, tojásfehérjével megkenni és 170 °C-on 30’-ig sütni. 

Tej helyett 5 dkg margarinnal többet teszek a sütibe, akkor vajaskekszet kapok. A kész sziveket temperált diabetikus csokiba mártani.


Kókuszos szivecske (60db)
20 dkg tönkölyliszt
5 dkg DiaWellness ch csökkentő liszt v. tönkölyliszt
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabkorpa
5 dkg DiaWellness negyedannyi cukorhelyettesítő v. más édesítő
1 dl mandulatej
1 tojássárgája
1 sütőpor
1 vanília rúd kapart bele
5-10 dkg diabetikus csoki


Mindent összekeverni vékonyra nyújtani, tojásfehérjével megkenni és 170 °C-on 30’-ig sütni. 

Tej helyett 5 dkg margarinnal többet teszek a sütibe, akkor vajas kekszet kapok. A kész sziveket temperált diabetikus csokiba mártani és kókuszba hempergetni.


Zserbó kocka 35x40 cm tepsihez (72db)
50 dkg darált dió
3 tojás
1 kis üveg házi diabetikus narancslekvár (1,5 dl)
7 dkg DiaWellness negyedannyi cukorhelyettesítő v más édesítő
kb 15 dkg diabetikus csoki+ fél diók díszítéshez


A tepsibe sütőpapírt teszek, erre rákenem a masszát, 170°C-on 30’-et sütöm. Amikor kihűlt kicsi kockákra vágom, temperát csokiba mártom és dióval díszítem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése