Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Snidlinges-ubis csirketál

574 Kcal / 7,8 Ch 

+ adagonként 200 gr saláta: 7,2 Ch / 36 Kcal

Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
½ vöröshagyma (5 dkg)
1 tk oliva olaj
3 dkg snidling
5 dkg uborka
fehérbors
babérlevél
1 dl laktózmentes tejföl
1 tk Szénhidrátcsökkentő lisztkeverék (vagy zabliszt)
200 g fodros saláta



A csirkemellet felkockázom és lábasba teszem, ráteszem a kockázott fél vöröshagymát és a tk olivaolajat. Párolom kb 5 percig sóval, borssal és babérlevéllel, majd felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Ráteszem az aprított snidlinget, fél óra alatt készre főzöm. 5 dkg uborkát reszelek rá és behabarom hőkiegyenlítéssel.

Habarás: 1 dl laktózmentes tejfölt kikeverek a Ch csökkentő lisztkeverékkel adok hozzá lassan-folyamatosan kb 1 dl vizet, hogy lágy maradjon, mert nagyon köt. Ezzel hő kiegyenlítéssel behabarom a csirkét és még 5 percig főzöm folyamatos keverés mellett. Akinek a hő kiegyenlítés nem megy, az hűtse le a ragut langyosra és úgy habarja be, akkor nem lesz csomós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése