+ adagonként 200 gr saláta: 7,2 Ch / 36 Kcal
Hozzávalók:
45 dkg csirkemell
½ vöröshagyma (5 dkg)
1 tk oliva olaj
3 dkg snidling
5 dkg uborka
só
fehérbors
babérlevél
1 dl laktózmentes tejföl
1 tk Szénhidrátcsökkentő lisztkeverék (vagy zabliszt)
200 g fodros saláta
A csirkemellet felkockázom és lábasba teszem, ráteszem a kockázott fél vöröshagymát és a tk olivaolajat. Párolom kb 5 percig sóval, borssal és babérlevéllel, majd felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Ráteszem az aprított snidlinget, fél óra alatt készre főzöm. 5 dkg uborkát reszelek rá és behabarom hőkiegyenlítéssel.
Habarás: 1 dl laktózmentes tejfölt kikeverek a Ch csökkentő lisztkeverékkel adok hozzá lassan-folyamatosan kb 1 dl vizet, hogy lágy maradjon, mert nagyon köt. Ezzel hő kiegyenlítéssel behabarom a csirkét és még 5 percig főzöm folyamatos keverés mellett. Akinek a hő kiegyenlítés nem megy, az hűtse le a ragut langyosra és úgy habarja be, akkor nem lesz csomós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése