Kcal: 497 / Ch: 30
100 g laktózmentes mozzarella
1 ek DiaWellnes ch csökkentő lisztkeverék (vagy zabliszt)
1 ek zabpehelyliszt vagy DiaWellnes ch csökkentő lisztkeverék +1 tk szezámmag a bundázáshoz
2 tojásfehérje
2 dl paradicsomlé
5 dkg piros, vastaghúsú paprika
1 ek szárított bazsalikom (vagy egy csipet friss vágott)
3 dkg lilahagyma ( ½ kis fej)
1 gerezd fokhagyma
só
20 dkg brokkoli
100g laktózmentes tejföl
1 tk DiaWellnes Ch csökkentő lisztkeverek (vagy zabpehelyliszt)
A brokkolit felteszem főni.
A mozzarellát a lisztbe forgatom, ezután a sóval felvert 2 tojásfehérjébe, az egészet újra megismétlem és csak utána forgatom bele a külső bundába, a szezámos-zabpehelylisztbe. Lespriccelem minden oldalát olajsprével és beteszem a sütőbe sülni, amíg aranybarna nem lesz.
Közben elkészítem a brokkoli lepényt: a kihűlt brokkolit sózom, ráöntöm a tejfölt és együtt összetöröm krumplinyomóval. A villával felvert tojásfehérjét, ami megmaradt a mozzarella forgatásból, bele öntöm a masszába. Egy kis jénai tetőt kibélelek sütőpapírral, rákenem a masszát. A Mozzarella mellé teszem a sütőbe, 180°Con alsó-felső sütésen aranybarnára sütöm, kb 45 perc.
Olaszparadicsom: 2 dl paradicsomlét beleöntök a turmix gépbe, hozzádobom a kockázott lilahagymát, kockázott paprikát, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót és a sót. Az egészet nagy darabosra turmixolom. Kis fazékba 1 tk DW ch csökkentő lisztkeveréket vagy zablisztet teszek, elkeverem a paradicsomos masszával és felforralom. Sokszor kevergetem, kb 5 percig főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése