2015 KCal / 24,2 Ch
1,5 kg pulykamell
2 vastag húsú paprika( nálam kaliforniai)
200 g natúr sajtkrém (nálam cserpes, de más is lehet)
Csokor petrezselyem zöld
1 gerezd fokhagyma
5 dkg szeletelt fekete erdei sonka
Só
2 vastag húsú paprika( nálam kaliforniai)
200 g natúr sajtkrém (nálam cserpes, de más is lehet)
Csokor petrezselyem zöld
1 gerezd fokhagyma
5 dkg szeletelt fekete erdei sonka
Só
A töktelékhez összekeverem a krémsajtot, a darabokt petrezselyemlevéllel, darabolt sonkával és fokhagymával.
A pulykán lapján késsel zsebet készítek, megtöltöm a krémmel összetűzöm, besózom kívülről, ráhalmozom a szeletelt paprikát. Enyhén olajozott jénaiba teszem, fedő alatt sütöm legalább fél órát 200°C-on. Ezután fedő nélkül még fél órát 180°C-on sűrűn locsolgatva, hogy a hús ne száradjon ki.
Amikor kész a húst kiveszem, a jénai megy vissza az elzár sütőbe, hogy a keletkezett lé szafttá sűrűsödjön, ezzel a szafttal és a zöldségekkel tálalom, mellé krumplipüré, nekem fehérrépa püré volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése