4358 Kcal / 113,3 Ch
Férjem receptje a hétvégi bográcsozásról.
3 kg őzhús
2 vöröshagyma kockázva
5 fakanál fűszerpaprika
2 tk só
2-2 tk fehér/fekete bors
3 gerezd fokhagyma préselve
1 tubus paprikakrém
2 dl vörösbor
4 szem borókabogyó
2 fakanál zsír
4 db erős paprika
2 vöröshagyma kockázva
5 fakanál fűszerpaprika
2 tk só
2-2 tk fehér/fekete bors
3 gerezd fokhagyma préselve
1 tubus paprikakrém
2 dl vörösbor
4 szem borókabogyó
2 fakanál zsír
4 db erős paprika
Zsíron lesütötte a hagymát, rátette az őzhúst a fűszerekkel (kivéve fűszerpaprika) Kicsit átpirította majd felöntötte vízzel.
Egy-másfél órát rotyogtatta, néha átkeverte fakanállal, de többnyira csak rázta a bográcsot.
Félidőben hozzáadta a fűszerpaprikát, csipősparikát és a bort is.
Kb még ennyi idő múlva szépen beszaftosodott és készre főtt.
Egy-másfél órát rotyogtatta, néha átkeverte fakanállal, de többnyira csak rázta a bográcsot.
Félidőben hozzáadta a fűszerpaprikát, csipősparikát és a bort is.
Kb még ennyi idő múlva szépen beszaftosodott és készre főtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése