Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 15., vasárnap

Marha steak zöldbors mártással

1631 Kcal / 16,1 Ch


5 db ujjnyi vastag marhahús

Páchoz:
1 rozmaring ág
2 ek őrölt zsálya, ha van friss
2-3 csipet őrölt fekete bors
7 ek étolaj
Zöldbors öntethez
4 db újhagyma
1 étolaj
1 dob kókusz tejszín, lehet sima is
Csipet só, örölt fekete bors
2 ek ecetes zöldbors
1 ek mustár
1 ek haas étkezési keményítő
Sütés előtti nap a marhahúst bepácolnom a fenti páccal.
Sütés napján forróra hevített serpenyőbe teszem a pácolthúst, mindkét oldalát 5-5 percig sütöm, közben nem nézegetem. Utólag sózom.
Zöldbors öntethez a hagymát lepirítom az olajon, hozzáadom az ecetes zöldborsot, mustárt, csipet sót, csipet őrölt fekete borsot.
Felöntöm a kókusztejszínnel, pár percig főzöm. Hőkiegyenlítéssel a végén behabarom étk.keményítővel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése