661 Kcal / 33,7 Ch
3 egész csirke comb (ketté vágva)
1 db csicsóka gumó
3 db trikolor paprika
3 ek mustár
1 kk bors
1 ek só
A csirke combokat lebőrözöm, sütőzacskóba teszem. Összekeverem egy pohárban a sót, mustárt és a borsot, ráöntöm a combokra zacskón belül, úgy hogy ne nagyon maszatolja meg a zacskót. Összekeverem a pácot a hússal, beleteszem az egészben hagyott, de alaposan megmosott csicsókát is. Sütőben kb fél óra alatt 200°C-on megpárolódik, de ezt késsel lehet ellenőrizni. Ezután sütőzacskó nélkül a szafton pirulásig sütöm, közben párszor forgatom. A csicsókát félbe vágom „bőrős” résszel felfelé hagyom, nem forgatom, csak locsolom a szafttal.
Sült paprika: A háromféle kaliforniai paprikát ujjnyi vastag csíkokra vágom, 1 ek olivaolajon elkezdem lesütni. Amikor már karamellizálódik, akkor megszórom egy kis csipet sóval, fedő alatt folytatom éppen csak addig, amíg megpuhul. Ne legyen túl lágy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése