Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 28., szombat

Mázas csirke

Valahogy annyira, de annyira elkezdtem unni a csirkehúst, hogy muszáj volt valamit kitalánom, amivel kívánatosabb lesz számomra és a család számára is. Így jött az ötlet a jó öreg pácolt szaftos csirkémre biztos nem fogunk nemet mondani. 
Eszembe jutott, hogy mézet kell hozzá használnom, meg is néztem gyorsan a Glikémiás indexét és kiderült, hogy 50-55 között van, vagyis éppen ugyan, de az alacson tartományban esik ami azt jelenti, hogy jár jelentős vércukor emelkedéssel.


1426 Kcal / 43,7 Ch
3 egész faros csirkecomb
5 ek jelölten gluténmentes szójaszósz
1 tk só
2 ek akác méz
1 ek olivaolaj
A csirkecombokat kettévágom, bepácolom a fenti hozzávalókkal
3 órára, időnként jól átkeverem.
Jénaiban az összes páccal együtt 200°C-on sütöm, 15 percenként átforgatva, amíg karamellizált sötét színű nem lesz minden oldala.
Vegyes salátával ettük( paradicsom, paprika, uborka, olivaolaj, só) de sajnos azt már nem tudtam lefénykézeni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése