Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 16., hétfő

Kétszemélyes bőségtál

1136 Kcal / 94,1 Ch


2 egész csirkecomb
3 db kalifoniai paprika(sárga, piros és zöld)
2 vöröshagyma
1 kis csokor metélőhagyma
3-4 karfiol rózsa nyersen
fekete bors, só
3 ek olaj
5 dkg zabpehelyliszt
2 tojás

Kis serpenyőbe karikázom a vöröshagymát, ráteszem a borsozott, sózott csirkecombot. Megszórom metélőhagymával, mellé teszem a nyers karfiolokat. Fedő alatt 250°C-os sűtőben sütöm 30 percet.

Közben fent felszeletelem a paprikát, olivaolajon magas hőmérsékeleten lesütöm, bőven borsozom. Citrommal meglocsolom és kiszedem egy kis tálkába.

Az 5 dkg lisztből és a tojásokból nokedlit készítek, kanállal nagy darabokat szaggatok fórró vízbe. A paprika maradék sült olaján lepiritom a nokedlit. Összekeverem a paprikával és a sütőben lévő csirkére teszem. Összesütöm az egészet pirulásig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése