Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Joghurtos spárga egytál

Mennyiség tésztával: Egész 1983 Kcal / 192 Ch
1 adag tésztával: 495 Kcal / 50 Ch

1 adag tészta nélkül: 318 Kcal / 11,4 Ch

50 dkg csirke mell
1kg zöld spárga (lejön belőle 20 dkg szárvég)
1 nagy doboz Alpro natúr joghurt (aki nem tejérzékeny annak lehet főzőtejszín Kcal, és Ch változik tőle)
½ fej fokhagyma
3 ek olivaolaj
1 ek sport formula (tökmag és szezámpor) vagy étkezési keményítő
20 dkg durum penne



A spárgát megmosom, végéből kb 2 ujjnyit levágok, virágát levágom és félreteszem, szárát pedig feldarabolom. A darabolt szárat olivaolajon, aprított fokhagymával, sóval sütöm egészen addig, amíg a spárga puha nem lesz. Ezután kiszedem egy kistálba, ráöntöm a joghurtot a még meleg spárgára.

A húst felkockázom és a spárgás fokhagymás alapon lesütöm, hozzáadom a joghurtos spárgaszárat, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fedő alatt félkészre főzöm. Amikor a hús már majdnem jó, hozzádobom a spárga virágát is, szórok hozzá 1 tk sportformulát, ha nincs otthon, akkor gluténmentes étkezési keményítőt. Beleteszem az al’dentére főtt pennét és kész. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése