Mennyiség tésztával: Egész 1983 Kcal / 192 Ch
1 adag tésztával: 495 Kcal / 50 Ch
1 adag tészta nélkül: 318 Kcal / 11,4 Ch
50 dkg csirke mell
1kg zöld spárga (lejön belőle 20 dkg szárvég)
1 nagy doboz Alpro natúr joghurt (aki nem tejérzékeny annak lehet főzőtejszín Kcal, és Ch változik tőle)
½ fej fokhagyma
3 ek olivaolaj
1 ek sport formula (tökmag és szezámpor) vagy étkezési keményítő
20 dkg durum penne
A spárgát megmosom, végéből kb 2 ujjnyit levágok, virágát levágom és félreteszem, szárát pedig feldarabolom. A darabolt szárat olivaolajon, aprított fokhagymával, sóval sütöm egészen addig, amíg a spárga puha nem lesz. Ezután kiszedem egy kistálba, ráöntöm a joghurtot a még meleg spárgára.
A húst felkockázom és a spárgás fokhagymás alapon lesütöm, hozzáadom a joghurtos spárgaszárat, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fedő alatt félkészre főzöm. Amikor a hús már majdnem jó, hozzádobom a spárga virágát is, szórok hozzá 1 tk sportformulát, ha nincs otthon, akkor gluténmentes étkezési keményítőt. Beleteszem az al’dentére főtt pennét és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése