összesen 8db
1336 Kcal / 188 Ch / 1 darab: 167 Kcal / 23,5 Ch
20 dkg zabpehely lisztre darálva
5 dkg tönkölyliszt (lehet az egész liszt mennyiség is zab)
1/2 cs. sütőpor
10 dkg laktózmentes margarin
1 tojás
2 dkg édesítő porrá darálva
só
3 ek mandulatej v. rizstej
25 dkg laktózmentes túró
1 kk torma
1 kk mustár
2 ek laktózmenes joghurt
1 tojás
5-6 dkg nagyon apróra vágott sonka
só
+ spárga csúcs, 8 szelet főtt tojás
A tészta hozzávalóiból a lisztet és a sütőport elkeverem, hozzáadom az összes többi maradékot, összegyúrom. Nem gyúrom túl sokáig, mert különben rágós lesz a tészta.
Legalább egy órára hűtőbe teszem, ezután nagyon vékonyra nyújtom, vastagabb csíkokat vágok. A sütőmet beecsetelem olajjal majd kibélelem a tésztával, nem baj ha szakad lehet rajta segíteni, nem fog látszani utólag.
Összekeverem a sonkás töltelék hozzávalóit és teáskanállal belekanalazom a tésztába. Tetejére forrázott sprágacsúcsot és főt tojást teszek.
Alsó-felső sütésen 170°C-on aranybarnáig sütöm. Hagyom a formában hideg helyen kihűlni, amikor teljesen kihűlt, kifordítható belőle.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése