Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 30., hétfő

Édes-fűszeres grillcsirke

Édes szájú gyerekem kérésére készült, teljes sikerrel, nemcsak sütni se enni is imádta.
6 db csirke felső comb
Páchoz:
1/2 narancs + reszelt héja
1 púpos tk koriander por
1 púpos tk gyömbér por
2 ek méz
+ Haas gm étkezési keményítő


Köretek:
1 db nagyobb édesburgonya
10 dkg zöldbab
Fekete erdő sonka szeletek
Metélőhagyma
Bors
Étolaj
A csirkecombokat bepácoltam 2 órára, grillezés előtt beleforgatta a keményítőbe, visszatettem a pácba és kezdődött a sütés.
Köreteknél az édesburgonyát felvágtam hasábra. Kb fél dl étolajat kikevertem borssal és aprított metélőhagymával. (Nem kell hozzá só, mert a sonka úgyis sós.) Beleforgattam az édesburgonyát, 3-4 db-ot betekertem sonkával, összetűztem és ment a grillre.
Zöldbabot nyersen ahogy van betekerem sonkával és az is ment a burgonya mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése