Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Édes-citromos csirke

713 Kcal / 29,3 Ch

40 dkg csirkecomb
15 dkg zeller
1 citrom
6-8 db szegfűszeg
1 üveg=180g töltő tömegű mangóbabcsíra
1 ek édesítőszer
1 ek olivaolaj




Egy serpenyőbe beleöntöm az olivaolajat ráteszem a nagy kockára vágott csirkecombokat, a 4x4 felé vágom (keresztben és hosszában)citromot, a szegfűszeget. Sózóm és édesítőszerezem. Elkezdem sütni a legnagyobb hőfokon. Közben a mangóbabcsírát jól átmosom és hozzáadom a húshoz, keverek egyet. A zellert vékony hosszúra vágom, és szintén hozzáadom a húshoz, keverek egyet. Ezután lefedem fedővel és időnként megkeverem, addig hagyom fedő alatt sülni, amíg a leve el nem fő és aranybarnára nem karamellizákódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése