Vegetázott, klopfolt karajt zabpehelylisztbe forgatom, tojásba majd maradék szárított és aprítógépben darált tönkölykenyér prézlibe. Olajsprével megsprézem és sütőpapíron sütőben készre sütöm.
Szezámos hústekercs:
Karaj klopfolva, vegetázva. Belsejébe pár szelet pulykaszalámi, cukkini, zöldségzöld került kevés tojással elkeverve. Szépen feltekerni, tojásba majd bio (nem fehérített) szezámmagba hempergetni. Sütőpapíron sütőben félidőig fedő alatt majd fedő nélkül készre sütni.
Fokhagymás natúrhús:
Szintén klopfolt karajt sózni, zúzott fokhagymával jól bekenni, ezután zabpehelyliszttel meghempergetni. Sütőpapíron fedő alatt készre sütni. Vigyázni kell, ki ne száradjon.
Kakukkfüves cukkini:
Egy cukkinit apró kockákra vágni, kakukkfűvel jól megszórni, olajsprével beszórni sütőben pirulásig sütni fedő nélkül. Amikor kihűlt lehet picit sózni így nem esik össze.
Krumplipüré helyettesítő Pasternák püré:
2 db kockázott paszternák
1/2 kk őrölt szerecsendió
csipet só
csipet zöldség zöldje
1 ek tejföl
1 zabpehelyliszt
A paszternákot annyi vízzel megfőzni magában, hogy éppen ellepje. Amikor még langyos turmixolóba tenni az összes hozzávalóval és pépessé dolgozni.
Tejfölös rakott karfiol:
Sós vízben megfőzött karfiol fejeket tejföllel beborítani és készre sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése