Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 25., szerda

Autentikus vasárnapi menü

Rántott hús: 
Vegetázott, klopfolt karajt zabpehelylisztbe forgatom, tojásba majd maradék szárított és aprítógépben darált tönkölykenyér prézlibe. Olajsprével megsprézem és sütőpapíron sütőben készre sütöm.



Szezámos hústekercs:
Karaj klopfolva, vegetázva. Belsejébe pár szelet pulykaszalámi, cukkini, zöldségzöld került kevés tojással elkeverve. Szépen feltekerni, tojásba majd bio (nem fehérített) szezámmagba hempergetni. Sütőpapíron sütőben félidőig fedő alatt majd fedő nélkül készre sütni.


Fokhagymás natúrhús:
Szintén klopfolt karajt sózni, zúzott fokhagymával jól bekenni, ezután zabpehelyliszttel meghempergetni. Sütőpapíron fedő alatt készre sütni. Vigyázni kell, ki ne száradjon.

Kakukkfüves cukkini:
Egy cukkinit apró kockákra vágni, kakukkfűvel jól megszórni, olajsprével beszórni sütőben pirulásig sütni fedő nélkül. Amikor kihűlt lehet picit sózni így nem esik össze.




Krumplipüré helyettesítő Pasternák püré:

2 db kockázott paszternák
1/2 kk őrölt szerecsendió
csipet só
csipet zöldség zöldje
1 ek tejföl
1 zabpehelyliszt


A paszternákot annyi vízzel megfőzni magában, hogy éppen ellepje. Amikor még langyos turmixolóba tenni az összes hozzávalóval és pépessé dolgozni.

Tejfölös rakott karfiol:
Sós vízben megfőzött karfiol fejeket tejföllel beborítani és készre sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése