Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 24., kedd

Somlói guba

Tavalyi mákos guba torta sikerem után, az idén egy somlói mákos guba házasságot hoztam össze. 

Hozzávalók:
5 guba kifli (amilyent használsz)
8 dl tej
180 g Dia-wellness vaníliás főzős puding (lehet zabpuding is vagy steviás puding is)
5 ek édesítővel ledarált mák
egy pici marék rumaromába áztatott mazsola

A guba kiflit szeletelem. 

A pudingport felfőzöm a tejjel, most nem adtam hozzá külön édesítőszert. Egy nagyon híg, folyékony, sodó szerű pudingot kell kapni, hogy a kifli ezzel a vaníliás öntettel lakjon jól.

Ezután már a csak a rétegezés jön: 
száraz, nem áztatott guba kifli
mák
pici mazsola
vanília öntet
stb

A kifli ezt a vanília öntet szépen magába fogja szívni.
Ha tömörebb házi kiflivel dolgozol, nem sima vagy ch csökkentettel, akkor azt előtte azért meleg tejjel áztasd meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése