Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 26., csütörtök

Őszibarackos csirkerolád

Őszibarackos csirkeroládot álmodtam magamnak karácsonyra, ami bacon szalonna nélkül is olmós lett, a baracktól és a sütőtöktől pedig nagyon ünnepi.


Hozzávalók (2 adag):
4 szelet csirkemell

1/2 pohár kefír vagy joghurt
1 kis cukkini
1/2 db őszibarack
4 púpos tk cottage cheese

Sütőzacskó, kicsike sütőpapír
kicsi cseréptál vagy jénai

Köretek (2 adag):
1 szelet sütőtök sütve, 2 tk cottage cheesel kikeverve
+
4 púpos ek vegyes rizsválogatás (babérlevéllel sós vízben főtt)

A csirkemelleket éppen picit klopfolom, sózom, kefirrel lepácolom legalább egy órát.

Kiterítem a vágódeszkán csirkemelleket, a végére 1-1 barack szeletet és 1-1 tk cottage cheeset teszek. Feltekerem és félre teszem.

Ezután zöldséghámozóval szeletelem a cukkinit, egymásra teszem a szeleteket, hogy félig takarják egymást, ráteszem a hús roládot és feltekerem.
A négy csirkemellet sütőpapírral bélelt kis cserépedénybe teszem, majd az egészet egy sütőzacsóba húzom. 

200°C-on addig sütöm, amíg levet nem ereszt és illatozni nem kezd. Mivel nincs megolajozva kívülről, ezért nem lesz aranybarna, vagy sárga színe, ha mégis szeretnéd ezt elérni, akkor olivaolajat használj spré formában vagy kenő ecsettel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése