Először leírom a saját konyhámban felelhető dolgokból összerakott meghekkelt Jeruzsálemi céklapüré receptjét, aztán jön az igazi is természetesen a szuperszónikusan jó blog linkjével együtt.
Hozzávalók:
1 db cékla
1 kis doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek zabkorpa (lehet darált zabpehely is)
1 doboz cottage cheese
só
A céklát megfőzöm sós vízben, leszűröm minden más hozzávalót (a zabkorpán kívül) egy mixer edénybe teszek és botmixerrel alaposan ledogozom. Végén hozzákeverek 1 ek zabkorpát, amitől szépen be fog pürésedni.
Eszméletlen finom lett, annyira, hogy én sült pisztráng mellé ettem, a végén jobban fogyott, mint a hal :D
Eredeti Jeruzsálemi céklapüré:
150 g főtt/sült cékla
2 gerezd fokhagyma
125 g görög joghurt
200 g friss kecskesajt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál zaatar fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
125 g görög joghurt
200 g friss kecskesajt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál zaatar fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj
Recept a pinkcékla.hu-ról való, imádat van ezerrel! Receptet a linken eléritek, érdemes kipróbálni mindkettőt: Jeruzsálemi céklapüré kecskesajttal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése