Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. július 19., péntek

Sárgabarackos zabgolyó

Ha az ételek alapanyagait megfelelően állítod össze, akkor nemcsak egészségesebb lehetsz, de nyáron a strandon még gyorsabban és szebben is barnulhatsz..ez a recept a most visszaköszöntött remek strandidőre lett kitalálva. Naponta pár golyócskával kényeztetheted a gyomrodat és a bőrödet is, a sárgarépában és a sárgabarackban lévő A-vitamin védi a bőrt az UV sugárzástól, a bennük lévő karotin pedig segít a szép barnulásban, nem mellesleg szuperdiétás, és vércukorbarát.


Hozzávalók 18 db-hoz:
200 g reszelt sárgarépa
200 g sárgabarack (mag és héj nélkül ennyi)
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 ek facsart citromlé
100 g zabpehely
15 g kókuszreszelék vagy bármilyen csonthéjas mag

A sárgabarackot magozom. Héját eltávolítom, így nem fog megbarnulni a zabgolyó, hanem szép narancssárga marad. Villával pépesre nyomkodom a barackot és a reszelt sárgarépához adom. Hozzáadom az édesítőszert és a citromlevét, villával alaposan eldolgozom. Ezután hozzámérem a zabpelyhet innentől már kézzel dolgozom szépen. Beteszem hűtőbe legalább fél órára, hogy a zab megszívja magát.
Kókuszreszelékbe hempergetem.

1 db Sárgabarackos zabgolyó:
Kalória: 37 Kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 5 g








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése