Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. május 22., szerda

Resztelt máj gazdagon

Megosztó étel következik, nem csak a csirkemáj miatt, hanem mert diétás mivoltához is érvek és ellenérvek csapódnak. Én személy szerint imádom, gyerekkorom nagy kedvence, telis-tele van vassal és vitaminokkal, meg úgy egyáltalán nagyon szeretem íz ízét, olyan kis omlós, karakteres..soso most az egyik ronda, de nagyon finom kedvencem következik új köntösbe csomagolva, szépen felturbózva.


Hozzávalók:
500 csirkemáj
1 egész vöröshagyma
1 egész padlizsán
3 marék tavaszi új borsó (ha nincs akkor lehet fagyasztott is)
1 paradicsom
rengeteg frissen őrölt tarka bors

1 ek kókuszolaj

A hagymát csíkokra vágom 1 ek kókuszolajon elkezdem lepirítani.
Közben a májat megmosom, negyedekre vágom és a hagymára teszem.
Sózom és brutálisan megborsozom...igen a csirkemájat nyugodtan lehet sózni, mert a sertésmájjal ellentétben nem keményedik meg, de legalábbis összetartja a májat és nem engedi szét esni.
Így sütöm szépen a legmagasabb hőmérsékleten, közben felkockázom a padlizsánt és a paradicsomot ezt is hozzáadom, végül az új borsót is.
Addig sütöm így szépen egyben amíg minden lé el nem fő alóla és a máj már biztosan nem véres beül...késsel át kell vágni pár darabot és lehet látni, hogy megsült-e vagy sem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése