Gyerekkorom nagy kedvence volt a burgonyasaláta, amióta figyelnem kell az egészségemre azóta sajnos csak áhítoztam róla, a hétvégén viszont egy családi ebédre pont ezt kellett készítenem. Sokat gondolkodtam, hogy lehetne a burgonyát kivenni a receptből, hogy kicsit jobb legyen az összkép aztán megpróbáltam, először csak kicsiben végül nagyon nagy adagban, mert úgy látszik szuper hamisító vagyok.
Hozzávalók egy nagy tálhoz:
1 kis üveg savanyú uborka (300 g netto uborka)
200 g zöldborsó
3 nagy doboz laktózmentes tejföl ( 990 g)
250 g petrezselyem (6 nagy szál)
8 db főtt tojás
6 nagy gerezd fokhagyma
1 ek só
A petrezselymem gyökeret darabolom sós vízben megfőzöm. A borsót szintén sós vízben megfőzöm. Az uborkát kis kockára vágom. Mindent egy tálba teszek rákanalazom a tejfölt, hozzáreszelem a sok fokhagymagerezdet és hozzáadom a sót. Minden alaposan elkeverek végül hozzádarabolom a főtt tojásokat is és óvatosan beleforgatom.
Ha nagyon sűrű lenne az egész, akkor az uborka megmaradt levével tudod hígítani.
Fázis képek most lemaradtak, mert rohanásában voltam, de egész biztosan pótolni fogom, mert nekem nagyon bejött.
Egész mennyiség:
Kalória: 2962 Kcal
Fehérje: 98,4 g
Zsír: 243,7 g
Szénhidrát: 71 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése