Hozzávalók:
30 dkg fehér csiperke
1 kk kókuszzsír
frissen őrölt bors
2 marék bébispenót
1 ek natúr laktózmentes joghurt (50g)
10 dkg hámozott édesburgonya
10 dkg petrezselyem gyökér
Az édesburgonyát és a petrezselymet kockázom, jó sós vízben elkezdem főzni.
A csiperkét hámozom, szeletelem, egy tapadásmentes serpenyőbe teszem az kókuszzsírral együtt. Maximális hőfokon rázogatva addig sütöm csak úgy magában só és fűszer nélkül, amíg szép színes lesz.
Amikor kész a gomba kiveszem egy tányérra a helyére bébispenótot teszek, ezt éppen csak megfonnyasztom.
A megfőtt édesburgonyát és petrezselymet leszűröm, hozzáadom az 1 ek joghurtot, villával összetöröm. Azért villával, mert így tovább tart a felszívódása és kicsit a gyomor is tud vele dolgozni. Sózom ízlés szerint borsozom. Tetejére halmozom a gombát, spenóttal tálalom.
Egész mennyiség:
Kalória: 220 Kcal
Szénhidrát: 31,3 g
Fehérje: 15,1 g
Zsír:2,9 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése