Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. február 8., péntek

Sült csiperke pürével

Elkapott a krumplipüré hangulat, pedig már időtlen idők óta nem ettem, kicsit gondolkodtam és rájöttem végtelen egyszerű a krumplipürét megdiétásítani, így nem kell aggódnom, sem a cukrom miatt, sem a súlyom miatt.


Hozzávalók:
30 dkg fehér csiperke
1 kk kókuszzsír
frissen őrölt bors
2 marék bébispenót
1 ek natúr laktózmentes joghurt (50g)
10 dkg hámozott édesburgonya
10 dkg petrezselyem gyökér

Az édesburgonyát és a petrezselymet kockázom, jó sós vízben elkezdem főzni.

A csiperkét hámozom, szeletelem, egy tapadásmentes serpenyőbe teszem az kókuszzsírral együtt. Maximális hőfokon rázogatva addig sütöm csak úgy magában só és fűszer nélkül, amíg szép színes lesz.

Amikor kész a gomba kiveszem egy tányérra a helyére bébispenótot teszek, ezt éppen csak megfonnyasztom.

A megfőtt édesburgonyát és petrezselymet leszűröm, hozzáadom az 1 ek joghurtot, villával összetöröm. Azért villával, mert így tovább tart a felszívódása és kicsit a gyomor is tud vele dolgozni. Sózom ízlés szerint borsozom. Tetejére halmozom a gombát, spenóttal tálalom.

Egész mennyiség:
Kalória: 220 Kcal
Szénhidrát: 31,3 g
Fehérje: 15,1 g
Zsír:2,9 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése