Hozzávalók:
150 g brokkoli
70 g újhagyma
150 g laktózmentes natúr joghurt
2 ek = 40 g barna rizsliszt
6 dl víz
1 kk kókusz zsír
1 púpos tk szemes krémmustár
só
A hagymát szárastól leszeletelem a kis kókusz zsíron lepirítom, sózom, felengedem 3 dl vízzel, hozzáadom a brokkoli rózsákat. Megfőzöm. Kiveszek pár darab rózsát, hogy a levesnek legyen harapni való része is. Hozzáadom a habarást, ami a joghurt és rizsliszt keverékéből áll. Átturmixolom, beleteszem a mustárt, felöntöm a maradék 3 dl vízzel visszateszem a brokkoli rózsákat. Egyet főzök rajta, hogy a liszt is megfőjön, és kész.
Rizsliszt helyett lehet jelölten gluténmentes zablisztet is használni 40 g = 2 ek.
Egész mennyiség rizsliszttel:
Kalória: 344 Kcal
Szénhidrát: 46,2 g
Fehérje: 12,2 g
Zsír:10,7 g
Egész mennyiség zabpehellyel:
Kalória: 256,8 Kcal
Szénhidrát: 43,6 g
Fehérje:13,5 g
Zsír:12,6 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése