Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. február 2., szombat

Bruschettás édesburgonyás gnocchi

Megmaradt egy kis adag fűszeres édesburgonyám, gondoltam bedolgozom gnocchinak, mivel kicsike adag volt a batáta, így főzés után nem lett olyan intenzív a színe, de remeköl felturbózta a tésztát.


Gnocchi hozzávalói:
70 g édesburgonya
csipet só
2 tojás
100 g csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska liszt
70 g víz

Bruschetta hozzávalói:
150 g szilva paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 vastag szelet lila hagyma
bazsalikom


A gnocchihoz volt maradék fűszeres sült édesburgonyám én azt használtam fel, de készítheted nyugodtan sima főtt édesburgonyával is a tésztát. A batátát a tojásokkal leturmixolom, hozzáadom a só és a vizet. Az egészet a szénhidrátcsökkentet liszthez keverem, vagy dagasztógéppel készítsd el vagy simán kézzel dolgozd ki alaposan.

Félre tettem fél órára, addig a tészta szépen összeállta nudli keménységűre. Vékony rudakat sodortam, feldaraboltam, villával lelapítottam a szélét. Sós vízben kifőztem, hideg vízzel leöblítettem.

A bruschetta minden hozzávalóját felaprírtom, alaposan elkeverem, és a gnocchihoz keverem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése